Her yaz domatesler en guzel hallerindeyken bol bol kislik yapiyorum onuda baska bir yazida anlatirim. Kis mevsiminde hem cok rahat hem lezzetli hemde saglikli oluyo.
Bu tarif biraz boz karari 1 kasik kadar unu tereyaginda kavuruyorum sonra ustune 1 cay bardagi sut ekleyip krama kivamina getiriyorum.
Daha sonra bir kavanoz domatesi yavasca bosaltiyorum. Ben hep cirpma teliyle karisitirdim topaklanmasini onlemek icin.
Kisik ateste karistirarak pisirip en sonda mikserlersek puruzsuz bir corbamiz oluyo.
Aslinda sut kullanmayip kremada kullanilabilirsiniz.
Servis yaparken kuru feslegen serpiyoruz.
Tabi tercihe gore ayrica permesan yada kasar peyniri ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun....
8 Mayıs 2012 Salı
2 yorum:
- bırtutamkekik dedi ki...
-
merhabalar:)
ne hoş ne leziz tarifler bunlar böyle.
bayıldım sayfanıza.
izliyorum sizi seve seve.
bende beklerim sayfama.
kucak dolusu sevgilerimle...
:) - 19 Mayıs 2012 09:36
- Sakizli kurabiye dedi ki...
-
Cok tesekkurler :) ziyaret edicem bende. :)
- 19 Mayıs 2012 11:03
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
8 Mayıs 2012 Salı
Feslegenli domates corbasi
Her yaz domatesler en guzel hallerindeyken bol bol kislik yapiyorum onuda baska bir yazida anlatirim. Kis mevsiminde hem cok rahat hem lezzetli hemde saglikli oluyo.
Bu tarif biraz boz karari 1 kasik kadar unu tereyaginda kavuruyorum sonra ustune 1 cay bardagi sut ekleyip krama kivamina getiriyorum.
Daha sonra bir kavanoz domatesi yavasca bosaltiyorum. Ben hep cirpma teliyle karisitirdim topaklanmasini onlemek icin.
Kisik ateste karistirarak pisirip en sonda mikserlersek puruzsuz bir corbamiz oluyo.
Aslinda sut kullanmayip kremada kullanilabilirsiniz.
Servis yaparken kuru feslegen serpiyoruz.
Tabi tercihe gore ayrica permesan yada kasar peyniri ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun....
Bu tarif biraz boz karari 1 kasik kadar unu tereyaginda kavuruyorum sonra ustune 1 cay bardagi sut ekleyip krama kivamina getiriyorum.
Daha sonra bir kavanoz domatesi yavasca bosaltiyorum. Ben hep cirpma teliyle karisitirdim topaklanmasini onlemek icin.
Kisik ateste karistirarak pisirip en sonda mikserlersek puruzsuz bir corbamiz oluyo.
Aslinda sut kullanmayip kremada kullanilabilirsiniz.
Servis yaparken kuru feslegen serpiyoruz.
Tabi tercihe gore ayrica permesan yada kasar peyniri ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
merhabalar:)
YanıtlaSilne hoş ne leziz tarifler bunlar böyle.
bayıldım sayfanıza.
izliyorum sizi seve seve.
bende beklerim sayfama.
kucak dolusu sevgilerimle...
:)
Cok tesekkurler :) ziyaret edicem bende. :)
YanıtlaSil