Çibörek, kıyma, soğan ve baharat karışımının açılmış yufkaya konulup yağda kızartılmasıyla yapılan geleneksel bir Kırım Tatar yemeğidir.
Sabahki kahvaltimiza lezzet katti :)
Malzemeler: un, su , tuz, kıyma, soğan, karabiber, Kıyma rendelenmiş soğan, karabiber ve su ile iç harci hazirlanir.
Un, su ve tuz karıştırılıp hamur yogrulur. Hamur kolay acilabilecek bir halde olmalidir "kulak memesi" kivaminda. Pisirmeye baslarken Hamurdan kucuk parcalar kopartlir ve yufka gibi acilir. Hazirlanan Kiymadan yufkanın içine bir-iki yemek kasigi kadar yayilir. Yufkalar ikiye katlanıp bir tabak yardimiyla yarim daire seklinde kesilir . hazirlanan Cigbörekler kizgin yağda kızartılır.
Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder