´ Fettuccine alfredo | MUTFAKTA ÇALIŞAN ANNE

Pages

1 Mart 2012 Perşembe

Fettuccine alfredo

Makarnayi sevenler icin siddetle tavsiye ederim.kremayla karisan sarimsagin lezzeti inanilmazzz.
Sevgili esimin damak tadi cok gelismistir.bana 10 uzerinden 10 verdi :)
Haftaya pestolu makarna yapicam. Onun tarifide burada olacak...

Fettuccine makarna
Krema 2 kutu
Tereyag 1 corba kasigi
Peynir(permesan fakat ben bergama tulmu kullandim icine.)
Mantar (konserveden 10 adet kullandim)
Karabiber.
sarimsak...3 buyuk dis.
Makarnayi kutunun ustunde yazan sure kadar haslayalim. Tuz ve biraz sivi yagla.. Haslandiktan sonra suzelim..
Baska bir tencerede ( ben vok kullaniyorum, rahat oluyor) tereyagini eritip rendeledigmiz sarimsaklari
Yagin icine ekliyoruz.
Mantarlari 4 e. bolup onlarida ceviriyoruz.
Rendelenmis peynir ve kremayida koyup cok kisapisiriyoruz.
Ben sosa tuz eklemiyorum cunk peynir yeterince tuzlu. Sadece makarna haslama suyuna ekliyorum.
Hazirlanmis beyaz sosa makarnayi koyup heryerine bulanmasini sagliyoruz. Bu makarna biraz yogun soslu olmali...
Tabaklara koyup servis yaparken ustune bolca permesan ve taze cekilmis karabiber..

Afiyet olsun. :)

0 yorum:

Yorum Gönder

1 Mart 2012 Perşembe

Fettuccine alfredo

Makarnayi sevenler icin siddetle tavsiye ederim.kremayla karisan sarimsagin lezzeti inanilmazzz.
Sevgili esimin damak tadi cok gelismistir.bana 10 uzerinden 10 verdi :)
Haftaya pestolu makarna yapicam. Onun tarifide burada olacak...

Fettuccine makarna
Krema 2 kutu
Tereyag 1 corba kasigi
Peynir(permesan fakat ben bergama tulmu kullandim icine.)
Mantar (konserveden 10 adet kullandim)
Karabiber.
sarimsak...3 buyuk dis.
Makarnayi kutunun ustunde yazan sure kadar haslayalim. Tuz ve biraz sivi yagla.. Haslandiktan sonra suzelim..
Baska bir tencerede ( ben vok kullaniyorum, rahat oluyor) tereyagini eritip rendeledigmiz sarimsaklari
Yagin icine ekliyoruz.
Mantarlari 4 e. bolup onlarida ceviriyoruz.
Rendelenmis peynir ve kremayida koyup cok kisapisiriyoruz.
Ben sosa tuz eklemiyorum cunk peynir yeterince tuzlu. Sadece makarna haslama suyuna ekliyorum.
Hazirlanmis beyaz sosa makarnayi koyup heryerine bulanmasini sagliyoruz. Bu makarna biraz yogun soslu olmali...
Tabaklara koyup servis yaparken ustune bolca permesan ve taze cekilmis karabiber..

Afiyet olsun. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder