´ Çiğ börek | MUTFAKTA ÇALIŞAN ANNE

Pages

29 Temmuz 2012 Pazar

Çiğ börek





Çibörek, kıyma, soğan ve baharat karışımının açılmış yufkaya konulup yağda kızartılmasıyla yapılan geleneksel bir Kırım Tatar yemeğidir.
Sabahki kahvaltimiza lezzet katti :) 
Malzemeler: un, su , tuz, kıyma, soğan, karabiber, 
Kıyma rendelenmiş soğan, karabiber ve su ile  iç harci hazirlanir. 
Un, su ve tuz karıştırılıp hamur yogrulur. Hamur kolay acilabilecek bir halde olmalidir "kulak memesi" kivaminda. Pisirmeye baslarken Hamurdan kucuk parcalar kopartlir ve yufka gibi acilir. Hazirlanan Kiymadan yufkanın içine bir-iki yemek kasigi kadar  yayilir. Yufkalar ikiye katlanıp bir tabak yardimiyla yarim daire seklinde kesilir . hazirlanan Cigbörekler kizgin yağda kızartılır.
 Afiyet olsun :)


0 yorum:

Yorum Gönder

29 Temmuz 2012 Pazar

Çiğ börek





Çibörek, kıyma, soğan ve baharat karışımının açılmış yufkaya konulup yağda kızartılmasıyla yapılan geleneksel bir Kırım Tatar yemeğidir.
Sabahki kahvaltimiza lezzet katti :) 
Malzemeler: un, su , tuz, kıyma, soğan, karabiber, 
Kıyma rendelenmiş soğan, karabiber ve su ile  iç harci hazirlanir. 
Un, su ve tuz karıştırılıp hamur yogrulur. Hamur kolay acilabilecek bir halde olmalidir "kulak memesi" kivaminda. Pisirmeye baslarken Hamurdan kucuk parcalar kopartlir ve yufka gibi acilir. Hazirlanan Kiymadan yufkanın içine bir-iki yemek kasigi kadar  yayilir. Yufkalar ikiye katlanıp bir tabak yardimiyla yarim daire seklinde kesilir . hazirlanan Cigbörekler kizgin yağda kızartılır.
 Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder