´ Zeytinyagli Sevket-i bostan yemegi | MUTFAKTA ÇALIŞAN ANNE

Pages

7 Mayıs 2012 Pazartesi

Zeytinyagli Sevket-i bostan yemegi




Şevket-i bostan
Zeytinyagi
limon suyu sogan
Tuz sarimsak.

Sevket-i bostan iri dikenli yapraklari olan yabani bir bitkidir.
Dikenleri dolayisiyle toplanmasi zahmetlidir.
Mide, barsak problemlerine cok iyi gelir.
yemegi cok lezzetli ve sagliklidir.

Once beyaz kisim lari ve yumusak yesil kisimlari ayiklayip temizliyoruz. Bol suyla hasliyoruz.
Hasladiktan sonra isterseniz dondurucuda suyuyla beraber saklayabilirsiniz.bunun icin tamamen pisirmeye gerek yok...
  Onceden haslanmis ot icin Cok kolay bir pisirme teknigi uyguluyorum.
Sogani 4 parcaya bolup tencerenin dibine yerlestiriyorum.
Ustune sevketleri koyuyorum
Zeytinyagi limon tuz sarimsak ile bir karisim hazirlayip ustune dokuyorum. Kendi suyunuda ekleyip iyice yumusayana kadar pisiriyorum.
Sonra bol bol ilac niyetine... :)
Istenirse etliside yapilabilirrrr :)


0 yorum:

Yorum Gönder

7 Mayıs 2012 Pazartesi

Zeytinyagli Sevket-i bostan yemegi




Şevket-i bostan
Zeytinyagi
limon suyu sogan
Tuz sarimsak.

Sevket-i bostan iri dikenli yapraklari olan yabani bir bitkidir.
Dikenleri dolayisiyle toplanmasi zahmetlidir.
Mide, barsak problemlerine cok iyi gelir.
yemegi cok lezzetli ve sagliklidir.

Once beyaz kisim lari ve yumusak yesil kisimlari ayiklayip temizliyoruz. Bol suyla hasliyoruz.
Hasladiktan sonra isterseniz dondurucuda suyuyla beraber saklayabilirsiniz.bunun icin tamamen pisirmeye gerek yok...
  Onceden haslanmis ot icin Cok kolay bir pisirme teknigi uyguluyorum.
Sogani 4 parcaya bolup tencerenin dibine yerlestiriyorum.
Ustune sevketleri koyuyorum
Zeytinyagi limon tuz sarimsak ile bir karisim hazirlayip ustune dokuyorum. Kendi suyunuda ekleyip iyice yumusayana kadar pisiriyorum.
Sonra bol bol ilac niyetine... :)
Istenirse etliside yapilabilirrrr :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder